Гергана Николова
Гергана Николова

Гергана Николова получава първата си диплома за Акушерка през 1992

Завършва бакалавърска степен в Медицински Технологически Университет Атина през 2003. Работила е като акушерка в България и Гърция, а през последните 14 години работи във Великобритания, заемайки различни длъжности – винаги горда с призванието си АКУШЕРКА.

Сега работи като клиничен риск-мениджър за Hillingdon Hospitals NHS Foundation Trust, Лондон и е част от екипа на Здравно Министерство, разработващ план за подобряване Майчиното здравеопазване във Великобритания.

Гергана публикува първата си академична статия относно

„Влиянието на интернет върху избора и решенията на бъдещата майка по време на бременност“

От тогава, публикува различни статии и има своя рубрика в Списание „9 Месеца“.

През 2015, Гергана е удостоена с престижната награда „Мери Сийкол“ за проект, разработващ информационна програма за онлйн обучение на бъдещи родители и акушерки. През 2015 е вече почетен член на Кралския акушерски съюз, а през 2017 е поканена за сътрудник в Управителният съвет на Университета на Западен Лондон.

Темата, която ще представи по време на Академията е “Мястото на акушерката в съвременното ни общество и ролята й в изграждането на ефективна връзка между професионалните регулаторни органи, клиничните работници и бъдещите родители.”