Уважаеми Медицински Специалисти и Граждани,

               
СЗО обяви корона вируса за пандемия, което означава, че много от нас биха могли да го получат – и въпреки че повечето ще оздравеят или няма да имат симптоми, за по-уязвимите може да означава границата между живота и смъртта.

Всички имаме някой, когото обичаме, който би могъл да бъде изправен пред това.

  
Нашата мисия сега е да се мобилизираме, за да го намалим, защото колкото по-бавно се движи, толкова повече могат да се справят нашите болници и толкова повече животи ще бъдат  спасени.

На път сме да се изправим пред сериозни несгоди – и това може или да ни раздели в страх, или да ни обедини в обща цел и любов. Нашият призив е всички ние, медицинските специалисти и граждани, да помогнем за забавяне на вируса, като категорично спазваме инструкциите, дадени от компетентните органи и карантинният срок, когато се налага.

 
Нека се обединим в обща цел, за да  помогнем да се забави разпространението на този вирус достатъчно.

 Така болниците могат да се справят по-добре и да реагират навреме при необходимост. Ние знаем, че действията, които всички предприемаме колективно и съвестно, ще направят това.

В Южна Корея, страна, която беше силно засегната рано, хората се събраха с обща цел – спряха да посещават големи събирания, останаха вкъщи, когато бяха контактни или , като болни  се подложиха на болнично лечение и тестове рано. Това беше направено и в Северна Корея и Тайланд. Хората дори стояха пред метрото в костюми, напомнящи на другите да мият ръцете си и да спазват инструкциите стриктно! И това работи – страната наблюдава забавяне в новите случаи и ниска смъртност

Ако всички се ангажираме да защитаваме най-уязвимите и разпространяваме мъдростта по време на тази криза, като спазваме стриктно дадените инструкции, можем да излезем от нея по-силни и по-свързани от всякога.

Вече видяхме забележителни истории за надежда и лидерство – от гражданите в Ухан, от медицинските специлалисти,които бяха на фронтовата линия, рискуващи живота си всеки ден, за да спасят  другите.

Сега имаме обща цел, обща кауза. Много от нас ще трябва да си останат у дома, а всички трябва да ограничим социалните си контакти и да се лишим от много удоволствия.

Нека посрещнем тези несгоди смело, с висока отговорност, решителност и любов!

Нека бъдем признателни  на медицинските специалисти, които ще бъдат най-отпред, на фронтовата линия!

Управителен Съвет

на АЛИАНС НА БЪЛГАРСКИТЕ АКУШЕРКИ