Информация за акушерката

elena

Елена Василева

Елена Василева е акушерка на частна практика, създател на „Училище за родители „Ма-Ма“ – София. Член на Алианс на Българските акушерки от неговото създаване.

За себе си:

„Имам леля акушерка. Казва се Сашка Иванова. Красивото й професионално излъчване в болница Шейново ме караше да мисля за нея като за посветен в тайнство човек. Много се гордеех, когато казвах, че имам леля акушерка! После самата аз станах акушерка и разбрах, че чувството за посветеност не е било илюзия. Имах честта да докосвам новия живот първа сред всички хора на Земята, да участвам в щастието на новородената майка, да приемам благодарността в най-чистата й форма.

Сега провеждам училище за бременни и отново преживявам благословията на онова специално доверие, което бъдещите родители изпитват към мен – акушерката!”

Елена Василева към младите жени:

Бременността,  раждането и родителството не са само отговорности, но и прекрасни емоции. Не се страхувайте от нищо! Бъдете спокойни и се насладете на неповторимия миг на усещане за дете. А ако по някаква причина изпитате притеснение – огледайте се: навсякъде по пътя ви има акушерки.

И не забравяйте, че акушерките също са жени, носещи в гените си майчиното чувство!

Акушерка Василева
Акушерка Василева

Разкажете ни интересен случай от вашата практика:

Няма безинтересни. Има само по-запомнящи се.

Но… да речем този. Той не е свързан с раждане, а с отношение:

Преди три години се запознах с едно от моите бебета, вече на двадесетина години. Когато ме видя, тя видимо се учуди.

Попитах я какво има, а тя ми отговори, че в нейното семейство името ми се споменавало често и винаги на рождения й ден.

Викали ми Баба Акушерка Ели J. С други думи очаквала да види вече немощна старица…

Много се смяхме, но изпитах и гордост от уважението, което това семейство беше изпитвало през всичките тези години към мен и моята професия!

 

Какво бихте посъветвали младите колеги?

Искам да обичат акушерството. И да го пазят и ценят! Искам да имат силата за голямата промяна, която трябва да реабилитира поста на акушерката в здравното обслужване на жените. За да се справят със задачата трябва да имат добра подготовка и смелост за действия. И никога да не забравят, че сред нашите редици са имена като това на Христина Хранова и Райна Княгиня!

http://www.ma-mabg.com

Местоположение

Информация за контакт

Адрес
София
Пощенски код
1000

Автор инфо

Midwives Bulgaria

Member since 8 години ago
View Profile
logoaba

Алианс на българските акушерки е независима, доброволна и неполитическа организация с идеална цел за осъществяване на дейност в обществена полза.

Стремежът на АБА е да върне и надгради авторитета на професия акушерка


Loading
ABA logo

Алианс на българските акушерки е независима, доброволна и неполитическа организация с идеална цел за осъществяване на дейност в обществена полза.

Стремежът на АБА е да върне и надгради авторитета на професия акушерка.